Autovakantie Met Kinderen-8 Tips Voor Onderweg

Published Apr 21, 21
1 min read

Autorit Met Kinderen Aangenaam Maken, De Ultieme Gids

6x Tips Voor Een Lange Autorit Met Een BabyTips Voor Een Lange Autorit Met Kleine Kinderen
Pak van te voren een paar kleine cadeautjes in die je om het uur aan hem kan geven. Denk hierbij aan: handpopjes, (raam)stickers, potloden, kleurboek, bellenblaas et cetera. Om het speelgoed bij de hand te hebben, kun je zakken maken met allemaal vakjes waar je zijn spullen in kunt opbergen. Zorg voor een goede voorbereiding en stippel van te voren al een goede route uit. Rust goed uit voordat je aan de reis begint. Het autorijden is al vermoeiend genoeg en hoe uitgeruster je bent, hoe beter je tegen alles bent opgewassen. Als je met de auto op vakantie gaat, houd er dan rekening mee dat je wellicht een vignet nodig hebt.

Lange Autorit Met Kinderen - Tips En Vermaak

10x Leuke Reisspelletjes Voor Peuters En KleutersHoe Kan Ik Mijn Kind Vermaken Tijdens Een Lange Autorit
Rijd je bijvoorbeeld naar Frankrijk dan heb je het volgende nodig: voor België een veiligheidshesje, gevarendriehoek en verbanddoos (tips lange autorit). Daarnaast heb je Frankrijk nog een alcoholtester nodig en een milieusticker (voor bepaalde gebieden). Stop regelmatig om even je benen te strekken en doe dit op een plek waar je kindje ook even lekker kan rennen. Als je een pauze houdt, kan je kindje even lekker achter de bal aan rennen. In de nacht rijden is minder warm, maar zorg er wel voor dat je zelf bent uitgerust. Zorg voor een goede temperatuur in de auto en laat je kindje nooit in de brandende zon zitten.

Tips Voor Een Lange Autorit Met Kleine Kinderen

Dek eventueel zijn ramen af met zonneschermen of doeken. Een nat washandje kan voor een lekkere verfrissing zorgen. Zonneschermen van favoriete vriendjes zijn erg populair bij kinderen. Ze zullen onderweg hele verhalen verzinnen met hun favoriete vriendje in de hoofdrol. Parkeer je auto het liefst tijdens de pauzes in de schaduw. Stel het snoepen zo lang mogelijk uit. Van veel snoepen zal je kindje snel misselijk worden. Maak liever van te voren wat fruit of rauwkost klaar. Geef baby’s (vanaf 1 jaar) ‘fingerfood‘, kleine, lekkere eetbare spullen om mee te kliederen. Denk hierbij aan popcorn, soepstengels, peuterchips, et cetera. Als je kindje al iets ouder is kan hij met wat fruit (van te voren klaar gemaakt) en een saté-stokje een lekkere fruitstick maken.

Tips Voor Lange Autorit Met Twee Kinderen 2 En 6

Neem mee: keukenrol, verfrissingsdoekjes, fles water, rijstwafels of biscuits. Zorg ervoor dat zijn maagje een beetje gevuld blijft. Met een lege maag loopt hij ieder de kans misselijk te worden. Laat je kindje altijd in zijn autozitje zitten en kom niet in de verleiding om hem op schoot te nemen.
Zo Overleef Je Een Lange Autoreis Met Kleine KinderenZo Vermaak Je Je Kinderen In De Auto
Bij tankstations of wegrestaurants kun je de baby verschonen. Er zijn flessenwarmers die je op de sigarettenaansteker kunt aansluiten. Houd een plekje op de achterbank vrij (mits dit mogelijk is) om bij je kindje te kunnen zitten. Er zijn (goedgekeurde) plankjes in de handel voor over het autostoeltje. Hierdoor heb je meer mogelijkheden om je kindje te laten spelen (puzzelen, LEGO, tekenen, et cetera)Twee kinderen op de achterbank? Zet een klein kratje met deksel tussen de kinderen op de achterbank.

Speelgoed Voor In De Auto - 10 Tips Voor Verschillende Leeftijden

Speelgoed Voor In De Auto - 10 Tips Voor Verschillende Leeftijden6x Tips Voor Een Lange Autorit Met Een Baby
Daarbij geeft deze afzetting gelijk minder gelegenheid tot ruzie omdat ieder nu zijn eigen plekje heeft. Een uiterst rustig spelletje: Wie kan het langste zijn mond dichthouden?Maak een speciaal koffertje voor je kindje, waarbij je de inhoud aanpast aan zijn leeftijd en interesse. Er zijn van die plastic akte-koffertjes te koop, met dit koffertje hebben ze gelijk een harde ondergrond op schoot. Voor de terugweg vul je het koffertje weer opnieuw (tips lange autorit met kind). Laat je kindje ook eens (uiteraard in zijn autostoeltje) voorin zitten! Let er wel op dat er op zijn plaats géén airbag zit. Maak een (broek)riem vast aan de deur of chauffeursstoel. Doe door alle gaatjes een touwtje en maak daar de favoriete speeltjes aan vast.

Autovakantie Met Peuter, Ideaal Met De Juiste Voorbereidingen

Vergeet zijn favoriete knuffel niet!Lievelingsspeelgoed is natuurlijk altijd prettig om bij de hand te hebben. Houdt er wel rekening mee dat hij ermee kan gooien, dus liever geen harde materialen. Een eigen stuurtje, zodat hij kan ‘mee rijden’ is een gegarandeerd succes. Laat je peuter aan zijn favoriete knuffel vertellen wat er allemaal buiten te zien is. Vanaf vijf jaar staat een gameboy garant voor urenlang speelplezier. Hang een draagbare DVD-speler op met zijn favoriete film! Je hebt voorlopig geen kind aan hem! Neem een leuk voorleesboek mee en lees een paar leuke verhaaltjes voor. Is je kindje nog een baby? Dan kan een knisperboekje, rammelaar, bijtring of sokje met een belletje eraan al heel leuk zijn.

Tips Voor Een Lange Autoreis Met KinderenBegin een verhaaltje te vertellen en laat je kindje het verhaaltje afmaken - tips lange autorit met kind - tips lange autorit met kind. Als je kindje een plankje voor zich heeft, kun je natuurlijk papier en een paar potloden meenemen, zodat hij een tekening kan maken. Een kleurboek is natuurlijk ook een leuk idee. Met plastic plakplaatjes, kan je kindje het raam mooi versieren. Als je kindje al wat ouder is kun je hem een dagboekje geven met stiften, tijdschriften en folders van jullie vakantiebestemming. Hij kan dan een vakantiedagboek maken met plaatjes en tekeningen erin. Onderweg en in de loop van de vakantie kun je vervolgens allemaal spulletjes verzamelen die er vervolgens in geplakt kunnen worden (suikerzakjes, folders van wegrestaurants, bonnetjes, servetten, et cetera).

Een Rustige Autorit: Zó Doe Je Dat!

Met een nat doekje kunnen ze het zelf uitvegen en weer opnieuw beginnen. Een toverlei is voor meerdere leeftijden een groot vermaak. Koop een goedkope wegwerpcamera, zodat je kind op de tussenstops foto’s kan maken! Zet een leuke liedjes CD op en zing gezellig mee. Het is aan te raden de CD al een aantal keren te draaien voordat je op reis gaat, zodat de liedjes al een beetje bekend zijn - tips lange autorit kleine kinderen. Als iemand het raadt, mag diegene een liedje uitkiezen. Een walkman met leuke kinderliedjes of een luisterverhaal. Zeker handig als er meerdere kinderen in de auto zitten of wanneer je zelf al die kinderliedjes een beetje zat begint te worden. Geen zin om tijdens het autorijden zelf voor te lezen? Neem van te voren alvast een verhaal op wat je voorleest.

Autovakantie Met Peuter, Ideaal Met De Juiste Voorbereidingen

Je kunt van te voren natuurlijk ook alvast wat kinderliedjes zingen en opnemenZing eens een kinderliedje expres fout en laat je kindje de fout ontdekken. Zing het vervolgens samen goed. Speel het spelletje: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is…Laat je kindje zijn ogen dichtdoen en schrijf met je vinger een letter op zijn hand (tips lange autorit met kind). Als letters nog te moeilijk zijn, kun je het natuurlijk ook met vormen doen (vierkant, driehoek, cirkel, et cetera) (tips lange autorit). Iedereen doet zijn ogen dicht (uiteraard behalve de bestuurder) en raadt welke kant de auto oprijdt. Links! Rechts! Degene die het fout roept, die is af. Maak leuke woordjes van de lettercombinaties van de nummerplaten op auto’s die je tegenkomt.

Stil Op De Achterbank: 10 Tips Voor Een Autovakantie

Speel het spelletje: Wie ziet de eerste…? (Rode auto, vrachtwagen, zwarte auto, vrouwelijke chauffeur, bus, et cetera). Maak van te voren alvast een lijst met onderwerpen. Je kunt er natuurlijk ook kleine briefjes van maken en deze uitdelen. Heb je het juiste onderwerp gezien? Mag je een nieuw briefje pakken. Maak van te voren een soort bingobriefjes met een paar onderwerpen erop, bijvoorbeeld: zwarte auto, politieauto, vrachtwagen, molen, et cetera. Als je een voorwerp ziet wat op je briefje staat, mag je hem wegstrepen. Degene die als eerste zijn briefje vol heeft, heeft gewonnen. Je kunt natuurlijk ook variëren door meer exemplaren te moeten zien, van een bepaald onderwerp.

More from Ouders van Nu

Navigation

Home

Latest Posts

Autovakantie Met Kinderen-8 Tips Voor Onderweg

Published Apr 21, 21
1 min read